HaggeJuniorkamp

Oskar Perers andra från höger närmast omgiven av Adam Lindén och Ella Perers. Med på bilden är även Oskars spelpartner Filip Sjödén till vänster.

Oskar Perers vann D-klassen när första deltävlingen i Juniorkampen  spelades i Hagge.

Tre spelare från Hedemora GK deltog i helgens deltävling i Juniorkampen, alla i D-klassen. Oskar Perers tog hem segern, medan Adam Lindén och Ella Perers delade tredje platsen. Totalt var det 31 deltagare i första deltävlingen. Juniorkampen består av 8 deltävlingar varav de fyra bästa får räknas. Nästa deltävling blir den 2:a juni i Rättvik.

Nybörjare

Start: Mån 20/5
Tid: 18-19.30
Plats: Korthålsbanan, Prästhyttan
Pris: 300:-

Vi kör 5 gånger med träning i de grundläggande golfslagen och golfreglerna. Tränare och ledare, Lamin Sarr och Sten Perers.

Åldersgrupp 7-13 år. Anmälan kan ske direkt på plats vid första tillfället. Klubbor finns att låna för den som inte har egna. Efter kursen finns möjlighet att fortsätta i juniorgruppens träningar under sommaren.

Kylig start

Mössa och vantar på junioträningen

Regn och snålblåst blandat med enstaka solglimtar på årets första juniorträning

Det blev en kylig start för juniorerna då årets första juniorträning körde igång i veckan. Det var ändå ett gäng tappra golfare som trotsade vädret, men det gällde att klä på sig bra. Vi kör som vanligt på tisdagar. 7 juniorer kom till första träningen, men förhoppningsvis kanske några fler vågar sig ut om vädret bara blir lite bättre.

Golfavslutning

Juniorer med föräldrar och ledare

På lördagen var det avslutning för juniorer. En liten tävling på korthålsbanan med 15 deltagare inklusive föräldrar och ledare genomfördes. Efter tävlingen fika och avslutning.

Avslutningen hade soligt och fint väder, så som det varit hela sommaren i år. 28 träningar har genomförts totalt i år inklusive golfskolan och ett 20-tal juniorer har deltagit i verksamheten. 3 har deltagit i Juniorkampen och fyra på Skol-DM. Vi tackar för året som gått och hoppas att alla kommer tillbaka med full energi nästa år.

Adam Dalsjö

Adam på prispallen i Dalsjö

Adam Lindén gjorde sin bästa runda och vann sista deltävlingen i Juniorkampens D-klass. I och med detta gick han också upp på en slutlig tredje plats i sammandraget. Ella Perers som förra veckan vann i Samuelsdal, hade inte sin bästa dag men säkrade ändå andra platsen totalt band tjejerna i D-klassen.

Totalt 29 deltagare ställde upp i Juniorkampens sista deltävling ipå Dalsjö GK. Adam som bara hade deltagit i tre deltävlingar behövde ett bra resultat i sista deltävlingen för att kunna konkurrera. Och ett bra resultat blev det verkligen, seger med 6 slag före närmaste konkurrent i D-klassen. Totalsegern gick till Felix Sjödén bland killarna och Delfi Sjöberg bland tjejerna.

Ella Perers hade inför avslutningen en andraplats, bara en poäng efter Delfi i ledningen. Tyvärr blev det inget toppresultat denna gång så hon fick nöja sig med andraplatsen totalt. En komplett resultatlista finns på Dalagolf.se.

Ella Adam Juniorkamp

Ella och Adam pristagare i Juniorkampen

Ella Dalsjö

Ella Perers till vänster chippar på 5:e hålet

Golfskola2018 600

Årets golfskoleelever samlade kring tränare Hjärt Björklund

Årets golfskola hölls under midsommarveckan i Prästhyttan. Det var träning i golfteknik för utslag, pitch, chip och puttning. Dessutom var det golfspel på korthålsbanan samt en juniortävling på stora banan. Golfträningen blandades också med andra aktiviteter och tävlingar.

Golfbrännboll och olika team-övningar fanns på programmet. En foursome putt-tävling av matchtyp spelades över flera dagar. Onsdag eftermiddag Dalascramble på stora banan, där vi fick besök av 18 tävlande från golflägret i Dalsjö. Hedemora-laget kom på 4:e plats av 6 lag vilket var en klar förbättring mot förra året då vi belade de sista platserna. På torsdagen spelades en individuell tävling Teen-cup där det delades ut medaljer till alla deltagare.

Nytt för i år var att vi utökat tiden till 6 timmar per dag, vilket innebar att vi hann med lite mera spel på korthålsbanan. Vädret var i stort sett bra frånsett regn på torsdagseftermiddagen. När regnet kom fick vi avsluta med att gå inomhus och prata golfregler och golfvett.

Instruktör för golfskolan var Hjärt Björklund, ledare var Sten och Per Perers.

Golfskola2018Treknack 400

Deltagarna kopplar av med lite treknack mellan träningspassen