Årets tävlingssäsong avslutades med KM. Louise Axelsson och Per Stenmalm segrade i dam respektive herrklassen.

Höstens finaste golfdag och 60 deltagare gjorde årest KM till en perfekt avslutning på säsongen.

KM Sören

Sören förbereder inspel på 4:an

KM FairwayKlippning

Nyklippt fairway på 12:an

KM SistaHålet

Solig avslutning på 18:e

KM LouiseDamsegrare

Louise gratuleras till seger i damklassen

KM PersaMedStatyett

Persa tog själv hem statyetten i herrklassen

HD50 VäntarPåStart

Förväntansfulla deltagare väntar på start

Tisdagens tävling avslutade årets seniorgolf. Efter 18 deltävlingar korades segraren Arne Hillström som segrare denna säsong.

Det var som vanligt god uppslutning på avslutningen med 36 deltagare. Maria Buchar och Gudrun Elisson har skött seniorgolfen med den äran. Det har varit en mycket bra uppslutning med ett snitt på mer än 30 deltagare per tävling i år.

Resultat: Snitt
1.  Arne Hillström 35,8
T2  Lamin Sarr 36,4
T2  Mikael Johansson  36,4
T2  Conny Lanz 36,4
T2  Sören Blom 36,4
6.  Raimo Svetsnoff 36,5
7.  Östen Mix 36,8
T8 Per Stenmalm 37,1
T8 Berndt Johansson 37,1
10. Sören Lindqvist 37,5

Fler resultat finns på golf.se

HD50 ArneHillströmSegrare

Arne Hillström tar emot förstapriset av Persa.

HD50 EfterTävlingLunch

Efter tävlingen gemensam lunch i restaurangen

Efter en något svagare foursome andra dagen kom man igen i singelspelet och säkrade 8:e platsen. Hedemoras placering under de olika ronderna blev (10 - 4 - 11 - 7). Vann gjorde Samuelsdal före Avesta och Säter.

Dag1LagbildHedemoras lag frän vänster: Edvin Esselin, Daniel Söderberg, Kim Jackson, Jacob Agnér(lagkapten), Anton Cardenström, Frans Perers och Erik Perers.

Andra dagen av seriespelet bjöd på lika fint väder som den första. Hedemora kämpade med Hofors om 7:e platsen. Hedemora var det bättre laget i singel, men det räckte inte föra att komma ikapp.

D2 EdvinInspel15

Edvin spelar in på 15:e

D2 Daniel och Anton med Hofors spelare

Daniel och Anton med Hoforsspelare

D2 EdvinoKimväntarpå9an

Edvin och Kim väntar på att slå ut.

D2 AntonPuttrPå17

Anton puttar på 17:e

D2 FransiTrubbelpå1an

Frans i trubbel på 1:an

D2 FransPuttarPå4an

Frans puttar på 4:an

D2 DanielHarslagitutpå8an

Daniel har slagit ut på 8:an tillsamans med Säterspelare

D2 KimsInspelpå9an

Kim spelar i  på nian. Edvin caddie.

D2 AntonBirdiePå9an

Anton gör birdie på 9:an.

D2 KimochEdvinPåväginpå9anB

Kim och Edvin på väg in tillsammans med Hoforsspelare

D2 KimtackarförMatchenKim tackar för matchen efter väl genomförd rond

KimsEagleputt

Kim sänker eagle putt efter Eriks inspel

Hedemora Gk ligger på delad sjätte plats efter första dagen av seriespelet. Efter en trevande första foursome så gick man riktigt bra på bästbollen.

Årets seriespel avgörs i Leksand. 13 lag kvalar om en plats i division 1. Lagen består av 6 spelare som spelar foursome, fyrboll, foursome och singel. Efter första ronden hade Hedemora en delad 10:e plats på 9 över par. En eagle på 13:e noterades efter närmast perfekt spel. Andra ronden förde upp laget till delad 6:e plats efter att ha noterat 2 under par.

Soligt och varmt var det så när som på en kortare regnskur, som turligt nog inträffade under lunchuppehållet. 36 hål på en dag tar dock på krafterna och de sista hålen var koncentrationen inte alltid på topp. Andra rondens resultat var dock mycket bra och i paritet med Avesta som leder tävlingen efter första dagen, ett slag före Samuelsdal.

I Hedemoras lag spelar Kim Jackson, Edvin Esselin, Erik Perers, Daviel Söderberg, Anton Cardenström och Frans Perers. Lagkapten är Jacob Agnér.

Dricka

Det gällde att dricka mycket i värmen

AntonBirdie13

Anton gör en birdie på bästbollen

Koncentration

Snabba greener krävde maximal koncentration

Utslagsplatser2019

Nu börjar det likna nåt , nya utslagsplatser klara med lite gamla mattor. Vi inväntar och byter troligtvist inom kort .Juniorerna fick prova dom först. Kom gärna ut och prova på.

ÅkeB

Åke Bodestedt tillsammans med delar av juniorgänget vid de nya  utslagsplatserna.

HoforsGK

Även Hofors GK känner av torkan

Det blev en 12:e plats för Hedemora GK vid seriespelet för division 2 norra. Totalt 15 lag kom till start. Efter en stark start med delad 6:e plats efter första ronden så föll vi tillbaka lite i den tuffa konkurrensen. Vi hade sex spelare till start Kim, Daniel, Edvin, Frans, Anton och Erik som kämpade i ett varmt och soligt Hofors. Vann gjorde Mora Gk med Timrå och Avesta närmast efter.

Hedemoralaget

Hedemoras lag i seriespelet. Frän vänster: Jacob Agnér, Daniel Söderberg, Erik Perers, Kim Jackson, Anton Cardenström, Frans Perers, Edvin Esselin

Banan var mycket torr och greenerna inte perfekta, om än något bättre än i Hedemora. Första ronden var foursome där Kim och Daniel gjorde en mycket stabil insats på 3 över par. Frans och Edvin 7 över. Andra ronden var bästboll som vi verkar ha svårt för, men värmen på eftermiddagen gjorde också sitt till. Kim och Erik 4 över. Frans och Daniel 6 över. Vi föll till 13:e plats totalt.

Uppvärmning

Uppvärmingen första dagen

Taktiksnack

Hjärt Björklund går igenom taktiken inför första rundan

FoursomeEdvinoFrans

Edvin och Frans ute på första rundan

FoursomeKimDaniel

Kim och Daniel svarade för en bra runda och Hedemora var på 6:e plats

Efter en kort natts sömn var det tidig start på lördagen. Tredje ronden var foursome och återigen en stark rond med delad 6:e plats förde upp oss till 11:a i resultatlistan. Kim och Edvin 2 över, Anton och Daniel 6 över. Fjärde ronden singelspel och vi kunde inte riktigt matcha de andra klubbarna.  Anton gjorde en fin runda på 4 över, Kim 8 över, Frans 14 över och Erik 18 över.
Slutresultatet en 12 plats får anses vara godkänt med tanke på våra förutsättningar.

KimPuttar

Kim som var i högform fick spela alla fyra ronderna

Hofors2018AntonPutt

Anton svarade för den bästa singelrundan