Efter en något svagare foursome andra dagen kom man igen i singelspelet och säkrade 8:e platsen. Hedemoras placering under de olika ronderna blev (10 - 4 - 11 - 7). Vann gjorde Samuelsdal före Avesta och Säter.

Dag1LagbildHedemoras lag frän vänster: Edvin Esselin, Daniel Söderberg, Kim Jackson, Jacob Agnér(lagkapten), Anton Cardenström, Frans Perers och Erik Perers.

Andra dagen av seriespelet bjöd på lika fint väder som den första. Hedemora kämpade med Hofors om 7:e platsen. Hedemora var det bättre laget i singel, men det räckte inte föra att komma ikapp.

D2 EdvinInspel15

Edvin spelar in på 15:e

D2 Daniel och Anton med Hofors spelare

Daniel och Anton med Hoforsspelare

D2 EdvinoKimväntarpå9an

Edvin och Kim väntar på att slå ut.

D2 AntonPuttrPå17

Anton puttar på 17:e

D2 FransiTrubbelpå1an

Frans i trubbel på 1:an

D2 FransPuttarPå4an

Frans puttar på 4:an

D2 DanielHarslagitutpå8an

Daniel har slagit ut på 8:an tillsamans med Säterspelare

D2 KimsInspelpå9an

Kim spelar i  på nian. Edvin caddie.

D2 AntonBirdiePå9an

Anton gör birdie på 9:an.

D2 KimochEdvinPåväginpå9anB

Kim och Edvin på väg in tillsammans med Hoforsspelare

D2 KimtackarförMatchenKim tackar för matchen efter väl genomförd rond

KimsEagleputt

Kim sänker eagle putt efter Eriks inspel

Hedemora Gk ligger på delad sjätte plats efter första dagen av seriespelet. Efter en trevande första foursome så gick man riktigt bra på bästbollen.

Årets seriespel avgörs i Leksand. 13 lag kvalar om en plats i division 1. Lagen består av 6 spelare som spelar foursome, fyrboll, foursome och singel. Efter första ronden hade Hedemora en delad 10:e plats på 9 över par. En eagle på 13:e noterades efter närmast perfekt spel. Andra ronden förde upp laget till delad 6:e plats efter att ha noterat 2 under par.

Soligt och varmt var det så när som på en kortare regnskur, som turligt nog inträffade under lunchuppehållet. 36 hål på en dag tar dock på krafterna och de sista hålen var koncentrationen inte alltid på topp. Andra rondens resultat var dock mycket bra och i paritet med Avesta som leder tävlingen efter första dagen, ett slag före Samuelsdal.

I Hedemoras lag spelar Kim Jackson, Edvin Esselin, Erik Perers, Daviel Söderberg, Anton Cardenström och Frans Perers. Lagkapten är Jacob Agnér.

Dricka

Det gällde att dricka mycket i värmen

AntonBirdie13

Anton gör en birdie på bästbollen

Koncentration

Snabba greener krävde maximal koncentration

Utslagsplatser2019

Nu börjar det likna nåt , nya utslagsplatser klara med lite gamla mattor. Vi inväntar och byter troligtvist inom kort .Juniorerna fick prova dom först. Kom gärna ut och prova på.

ÅkeB

Åke Bodestedt tillsammans med delar av juniorgänget vid de nya  utslagsplatserna.

HoforsGK

Även Hofors GK känner av torkan

Det blev en 12:e plats för Hedemora GK vid seriespelet för division 2 norra. Totalt 15 lag kom till start. Efter en stark start med delad 6:e plats efter första ronden så föll vi tillbaka lite i den tuffa konkurrensen. Vi hade sex spelare till start Kim, Daniel, Edvin, Frans, Anton och Erik som kämpade i ett varmt och soligt Hofors. Vann gjorde Mora Gk med Timrå och Avesta närmast efter.

Hedemoralaget

Hedemoras lag i seriespelet. Frän vänster: Jacob Agnér, Daniel Söderberg, Erik Perers, Kim Jackson, Anton Cardenström, Frans Perers, Edvin Esselin

Banan var mycket torr och greenerna inte perfekta, om än något bättre än i Hedemora. Första ronden var foursome där Kim och Daniel gjorde en mycket stabil insats på 3 över par. Frans och Edvin 7 över. Andra ronden var bästboll som vi verkar ha svårt för, men värmen på eftermiddagen gjorde också sitt till. Kim och Erik 4 över. Frans och Daniel 6 över. Vi föll till 13:e plats totalt.

Uppvärmning

Uppvärmingen första dagen

Taktiksnack

Hjärt Björklund går igenom taktiken inför första rundan

FoursomeEdvinoFrans

Edvin och Frans ute på första rundan

FoursomeKimDaniel

Kim och Daniel svarade för en bra runda och Hedemora var på 6:e plats

Efter en kort natts sömn var det tidig start på lördagen. Tredje ronden var foursome och återigen en stark rond med delad 6:e plats förde upp oss till 11:a i resultatlistan. Kim och Edvin 2 över, Anton och Daniel 6 över. Fjärde ronden singelspel och vi kunde inte riktigt matcha de andra klubbarna.  Anton gjorde en fin runda på 4 över, Kim 8 över, Frans 14 över och Erik 18 över.
Slutresultatet en 12 plats får anses vara godkänt med tanke på våra förutsättningar.

KimPuttar

Kim som var i högform fick spela alla fyra ronderna

Hofors2018AntonPutt

Anton svarade för den bästa singelrundan

cancergolf1

På lördagen spelades årets Cancergolf i Hedemora.

Vi fick ihop 60 st spelare till årets tävling.
Vi började kl 0900  och var klara vid 17:30.
Tillsammans lyckades vi samla ihop ca 13000 kr till cancerfonden och det är vi väldigt stolta över.
Priser till dagens tävling fick vi från några sponsorer som ville hjälpa till.
Så ett stort tack till
ICA supermarket Hedemora, Lappens grill, Din ELON butik, Boliden och DGC shop.

Vinnare blev Bröderna Källström på fina 61 slag.Och närmast hål på 54cm Anton Cardenström. Vi tackar alla som deltog och ville stödja Cancerfonden.

cancergolf2

cancergolf3

Vinnarna Bröderna Källström på fina 61 slag

cancergolf4

Närmast hål på 54cm Anton Cardenström

prasthyttan cup2018 vinnare

Tack för en kanondag och strålande väder på golfbanan.
Vi spelade matchspel över 27 hål idag med 12 personer i varje lag. Vinnande lag ser ni på bilden, men det satt hårt åt innan segrarna kunde koras. Lag Lamin ledde med 8.0 mot 5.0 inför singelspelet. Men efter 12 st singlar stod det klart att lag Persa vann med 14-10 en övertygande seger i singelspelet.Grattis till vinnare och så får vi tacka våra motståndare.